GAJENJE GLISTA PDFGAJENJE GLISTA PDF

Milošević, N., Đukić Stojčić, M., Perić, L. Gajenje prepelica,, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad, Mitrović, M. Lumbrikiltura –gajenje glista, Nolit, Beograd . odnosu na okolno zemljište (N 5x, P 7x i K 11x). -Postoji tri grupe glista. Prvu grupu čine vrste koje uglavnom žive na površini zemljišta i hrane se opalim lišćem. Gajenje glista- Lumbrikultura -praviti humus Milutin Mitrović ** Izdanje: Nolit Beograd g povez karton-naknadno,latinica,80 str.;ilustrovana, .

Author: Dozuru Tuzilkree
Country: Kuwait
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 18 September 2014
Pages: 450
PDF File Size: 12.85 Mb
ePub File Size: 7.56 Mb
ISBN: 996-1-78354-838-5
Downloads: 63207
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Judal

Sorta kasnog vremena zrenja, donosi umereno visoke prinose. Ne zaboravite da rotirate preparate, kako se glidta gljivica ne bi razvila rezistentnost. Diskus Symphysodon aequifasciatuspredstavnik Cichlidae je jedna od najpopularnijih i najskupljih akvarijumskih riba. Posle pretrage na ektoparazite obavljen je postmortem pregled u optimalnim uslovima, pripremljena bakterijska kultura sa standardnim medijumom i izdvojen alimentarni kanal.

Folia Parasitologica35, str. Bulletin of European Association of Fish Pathologists29 1str. Kvalitet Glen Empl plodova uzima se kao industrijski standard.

Gajenje glista: lumbrikultura – Milutin Mitrović – Google Books

Osim letnje berbe remontne sorte donose plod u jesen u septembru ili oktobru. Journal of Faculty of Veterinary Glsita, Tehran61 1str. Gajenje sampinjona Gajenje sampinjona.

  HANS KMOCH PAWN POWER IN CHESS PDF

Dobro podnosi niske temperature. Journal of Agricultural Sciencesvol. Izdanci su pokriveni sitnim bodljama.

Sistem velikih pantljika nije za preporuku. Brazilian Journal of Biology Sorta ranog vremena zrenja sa plodovima koji se lako beru. Zatim, tu je i primena hemijskih sredstava, uz propratne mere nege, kao i genetska otpornost sorte.

Poslednjih nekoliko godina gajenje ove ribe je dobro razvijeno u Iranu. Your consent to our cookies if you continue to use this website. Uputstvo za male kotlove Kotlovi na peletFull description. Prema kvalitetu malina se stavlja u promet kao malina ekstra kvaliteta, I kvaliteta i II kvaliteta.

Stoga kod sorata koje su osetljive prema mrazevima i temperaturnim kolebanjima najpre izmrzavaju vrhovi izdanaka. Dvorodne sorte maline su osetljivije prema glixta temperaturama nego jednorodne. Trudite se da rezidbu obavite po suvom vremenu dana posle rezidbe ne bi trebalo da bude padavina ,kako bi se povrede sanirale. Plod je krupan, zatupasto-okruglog oblika, svetlo crvene boje i slatkog ukusa. Sezona berbe traje sedmica.

Sistematsko suzbijanje ovih insekata primenom vamidotiona pokazalo se efikasnim. SITE To ensure the functioning of the site, we use cookies. U Srbiji se proizvodi Malina – Proizvodnja maline – Gajenje maline – Agronomija.

Plodove maline treba brati svaki drugi dan u toku pune sezone, a ako je vreme vrlo suvo i toplo onda 39 svaki dan.

  DEETZ IN SMALL THINGS FORGOTTEN PDF

Full text of “Deutsch-slovenisches wörterbuch”

Vet19, 2Gajenje puzeva – Stojnic Gajenje puzeva – Stojnic. Do parenja, odrastao moljac je malih dimenzija 1 cmi na krilima braon boje ima svetlo drap pege. Folia Parasitol Kvalitet plodova je slabiji ali su prinosi veliki. Capillariidae from a marine fish, Parablennius gattorugine Brunnfrom the Italian coast. Donji pupoljci ostaju ne razvijeni i od njih se razvijaju rozete. Na podzemnom delu izdanaka razvijaju se adventivni korenovi. Tretiranje drugih riba sa levamisalom je bilo efikasno i gubici su bili zaustavljeni.

Najbolje vreme za berbu maline je rano izjutra i kasno popodne. Suzbijanje je usmereno na odrasle insekte. Frontalne stubove treba dublje ukopati i uz njih postaviti naslon. Neke gliste kao Capillaria pterophylli Heinze, mogu da izazovu veliki mortalitet kod ciklidnih akvarijumskih riba.

132971616 Gajenje Maline Uputstvo

Ima perspektivu u gajenju u Srbiji. Milutin Mitrovic – Gajenje Glista.

Osobine biljke — Bujna sorta uspravnih izdanaka.