DREPT DIPLOMATIC SI CONSULAR PDFDREPT DIPLOMATIC SI CONSULAR PDF

Drept diplomatic și consular by Alexandru Burian. Drept diplomatic și consular. by Alexandru Burian; Asociația de Drept Internațional din Republica Moldova. Curs 1 Drept Diplomatic si Consular Bibliografie orientativa – Ion Anghel: Dreptul diplomatic si dreptul consular (editura univ. juridic, Buc. Drept Diplomatic Si Consular (Timofte Claudia Simona,OrADEA ) – Download as PDF File .pdf) or read online.

Author: Mausida Gugis
Country: Canada
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 5 May 2016
Pages: 165
PDF File Size: 1.16 Mb
ePub File Size: 1.19 Mb
ISBN: 263-5-37738-543-3
Downloads: 27332
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gorisar

Curs 1 Drept Diplomatic Si Consular

Presedintele poate incheia tratate internationale, nu are nevoie de depline puteri, poate declara razboi, incheia pacea, are atributii cu privire la numirea, rechemarea si primirea ambasadorilor, de asemenea, prewsedintele are competenta generala de reprezentare in domeniul relatiilor internationale, si poate angaja statul in mod unilateral, inclusiv prin declaratii politice. Poate negocia si incheia acorduri internationale, asigura punerea in aplicare a politicii externe a statului, aproba mandate pentru negocieri, pentru participare la conferinte.

Renuntarea reprezinta un act unilateral al persoanei care beneficiaza de imunitate prin care aceasta consimte sa se puna la dispozitia organelor judiciare din statul acreditar. Renuntarea la imunitate se poate realiza prin ridicarea imunitatii sau renuntare. Un document important in domeniul dreptului diplomatic este conventia de la Viena privind relatiile diplomatice din Circumscriptia consulara beneficiaza de exclusivitate in sensul ca agentii oficiului consular respectiv nu pot intreprinde acte in afara circumscriptiei respective.

Curs 1 Drept Diplomatic Si Consular

Ca o diferenta fata de oficiile consulare, sectiile consulare din cadrul misiunilor diplomatice nu sunt clasificate conform oficiilor consulare. Ministrii consilieri auprecadere fata de consilierii diplomatici. In cazul starii de razboi, poate interveni si un armistitiu care duce la reluarea relatiilor diplomatice fara insa ca starea de razboi sa inceteze.

  EDD CA GOV TAXREP DE24 PDF

Acreditarea reprezinta procedura speciala prin care se reglementeaza afirmarea. Au personalitate juridicainternationala statele, Organizatiile Internationale, Miscarile de Eliberare Nationala, popoarele etc. Obiectivele fundamentale sunt cele la care nu se poate renunta, la cele secundare se poate renunta doar in favoarea celor fundamentale si in regim exceptional.

Drept Diplomatic Si Consular Documents. Personalul administrativ si tehnic: Dreptul diplomatic reprezinta o ramura a dreptului international public si este compus din totalitatea normelor care guverneaza statutul, sarcinile si atributiile organelor de stat competente sa intretina relatii externe.

Organ de stat insarcinat sa desfasoare relatiile externe ale statului respectiv 3. Reprezentarea statelor in relatii internationale Reprezentarea la nivelul relatiilor internationale se realizeaza, in primul rand, prin intermediul sefului statului, care poate fi presedinte sau monarh.

Circumscriptia consulara reprezinta spatiul in interiorul caruia oficiul consular isi desfasoara activitatea. O misiune diplomatica este alcatuita de regula din urmatoarele compartimente: Numirea sefului de misiune interimar.

Structura si Organizarea Misiunii Diplomatice Structura si organizarea unei misiuni diplomatice este stabilita de ordinea juridica interna a statului acreditant si depinde de mai multi factori: Drept diplomatic si consular suport de curs[1].

Oficiul consular reprezinta organul permanent infiintat de un stat pe teritoriul altui stat in vederea obtinerii, realizarii si dezvoltarii relatiilor consulare. Ca urmare a prezentarii scrisorilor de acreditare, seful de misiune dobandeste calitate oficiala si pana la prezentarea scrisorilor de consulqr, prezenta sa in statul acreditar are caracter privat. Presedintele se consulad de imunitate si de un protocol deosebit.

  KUMPULAN JURNAL AKUNTANSI KEPERILAKUAN PDF

Se realizeaza printr-o declaratie unilaterala a unuia din cele 2 state si printre motive se pot numara ruperea relatiilor diplomatice, disparitia unui dintre subiectele de drept international, etc. Informarea statului acreditant se realizeaza cu privire la aspectele vietii interne din statul acreditarcu privire la actiunile de politica externa ale acestui stat fata de state terte si cu privire la actele statului acreditar din cadrul desfasurarii relatiilor bilaterale.

Atat misiunile diplomatice cat si agentii lor sunt scutiti de plata acestor obligatii. Ambasadorii se mai numesc extraordinari au precadere fata de ceilalti membrii ai misiunilor diplomatice si plenipotentiari au depline puteri.

Si acreditarea este diferita in cadrul misiunilor de pe langa organizatiile internationale.

Este alcatuita din 2 sub-etape: Prin intermediul acestei sectii, sunt indeplinite urmatoarele functii: Rundele de negocieri sunt precedate de stabilirea obiectivelor care pot fi obiective fundamentale, obiective secundare sau obiective de importanta redusa. Numirea insarcinatului cu afaceri interimar se face de regula dintre diplonatic misiunii cu rangul cel mai inalt dupa seful de misiune si se notifica statului acreditant sau organizatiei internationale.

Astfel, in cadrul diplomahic misiuni diplomatice pot fi intalniti ca membrii ai personalului misiunii urmatoarele categorii: