DECRETUL RUTIER 2010 PDFDECRETUL RUTIER 2010 PDF

Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi. by Ancheteonline October 25, 36 comments. Noile prevederi au fost introduse . Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii f) instalatii de siguranta si dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian si. Speed limit string values for Romania. Rendered as: *. Drafted on: Proposed on: RFC start: Codul rutier, Art. Retrieved from.

Author: Akinosho Kajizshura
Country: Sri Lanka
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 4 January 2016
Pages: 132
PDF File Size: 19.20 Mb
ePub File Size: 19.22 Mb
ISBN: 755-5-94320-690-1
Downloads: 11554
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Douzshura

Cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata, se aplica minorului inchisoarea de la 5 la 20 de ani. Nu este in stare de necesitate persoana care in momentul cand a savarsit fapta si-a dat seama ca pricinuieste urmari vadit mai grave decat cele care s-ar fi putut produce daca pericolul nu era inlaturat.

Sectiunea II Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii. In durata executarii pedepsei inchisorii la locul de rurier nu intra timpul in care condamnatul lipseste de la locul de munca.

Legea / | Legislatie gratuita

Dispozitiile alineatelor precedente se aplica in mod corespunzator si cand infractiunea de piraterie s-a comis pe o aeronava sau intre aeronave si nave. In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa inchisorii nu poate depasi 25 de ani, daca maximul special pentru fiecare infractiune este de 10 ani sau mai mic, si 30 de ani, daca maximul special pentru cel putin una dintre infractiuni este mai mare de 10 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza exercitarea atributiilor de serviciu in stare de ebrietate de catre angajatii care asigura direct siguranta circulatiei mijloacelor de transport edcretul cailor ferate. Conditiile aratate in art. Ultrajul contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere Art.

Termenul de prezentare prevazut in decrethl precedent se prelungeste cu 10 zile, in cazul in care cei chemati la mobilizare sau concentrare se afla in strainatate. Neprezentarea la incorporare sau concentrare. Portul de arme, fara drept, in localul unitatilor de stat sau al altor unitati la care se refera art.

  LOW COST WELTENBUMMLER PDF

La data cand minorul devine major, instanta poate dispune prelungirea internarii pe o durata de cel mult 2 ani, daca aceasta este necesara pentru realizarea scopului internarii.

Dispozitiile prevazute in alin. Dispozitiile din alineatul precedent se aplica si in cazul in care fapta este savarsita fata de un expert sau de un interpret. De asemenea, nu se tine seama de condamnarile pentru care a intervenit reabilitarea, sau in privinta carora s-a implinit termenul de reabilitare. In cazul in care cel vatamat este o persoana lipsita de capacitate de exercitiu ori cu capacitate de exercitiu restransa, actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.

In acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.

In cazul cand faptele prevazute in alineatele precedente au avut ca urmare o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca au produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Se considera bunuri mobile si orice energie care are o valoare economica, precum si inscrisurile.

Proposed features/Speed limit string values for Romania

Orice alte actiuni violente savarsite de mai multe persoane impreuna, de natura sa atraga aceleasi urmari, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Nu se pedepsesc persoanele prevazute in alin.

defretul

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si intrebuintarea de promisiuni, amenintari sau violente fata de un martor, expert sau interpret. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza cetateanul roman sau persoana fara cetatenie domiciliata pe teritoriul statului roman, care, in timp de razboi, lupta sau face parte din formatii de lupta impotriva statului roman sau a aliatilor sai.

Cu aceeasi decretil se sanctioneaza decregul, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din decretl, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare.

  DVW A500 PDF

In timp de razboi, absenta nejustificata a oricarui militar de la unitate sau serviciu, care a depasit 24 de ore, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Codul rutier – Google Books

MCP Cabinet avocati Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Fapta constand intr-o inactiune constituie infractiune fie ca este savarsita cu intentie, fie din culpa, afara de cazul cand legea sanctioneaza numai savarsirea ei cu intentie.

Instanta poate sa impuna condamnatului respectarea uneia sau a mai multora din urmatoarele obligatii:. Fapta este savarsita cu intentie cand infractorul: In cazurile prevazute in alin. Este in stare de necesitate acela care savarseste fapta pentru a salva de la rjtier pericol iminent si care nu putea fi inlaturat altfel, viata, integritatea corporala sau sanatatea sa, a altuia sau un bun important al sau ori al altuia sau un interes obstesc.

Nu se pedepseste persoana care, savarsind fapta prevazuta in alin. Abrogat prin punctul 3. Dupa fiecare intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie. Circumstantele privitoare la fapta se rasfrang asupra participantilor, numai in masura in care acestia le-au cunoscut sau le-au prevazut.

Actiunea penala pentru fapta prevazuta in alin. Procurorul general poate dispune, in cazuri exceptionale, reducerea termenelor prevazute in acest articol. Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani. Daca cel care a savarsit fapta declara mai inainte de punerea in miscare a actiunii penale fata de persoana in contra careia s-a facut denuntul sau plangerea, ori impotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plangerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art.